Куд "Абрашевић" Београд // школа фолклора
Школа фолклоре за децу је најпознатија школа ове врсте у Србији, као и на просторима бивше Југославије.
Основни циљ је стварање играча за изводјачки дечји фолклорни ансамбл и ради остварења тог циља постављени су изузетно високи визуелни и уметнички критеријуми за децу која настављају рад у ансамблу.

Академија за народну игру АБРАШЕВИЋ је резултат покушаја и опредељења Абрашевића да на основу дугогодишњег педагошког и стручног рада са децом, понуди нешто ново и унапреди свој рад.

Процес рада са децом и њихово упознавање са игром уопште, а нарочито са народном игром, обухватиће трогодишњи период у коме ће се обрађивати 30 кола у свакој години, укупно 90 народних кола из Србије.

На тај начин избећи ће се да деца уче и обрађују само игре из репертоара Абрашевића, а по завршетку трогодишњег циклуса, ако и не буду укључени у рад изводјачког дечјег ансамбла, добице комплетно сазнање о народним колима, музици, ношњама и обичајима Српског народа, које им као наслеђе остаје за цео живот.

Комплетан аудио материјал биће презентиран на 3 ЦД-а и омогућиће деци да вежбају и ван проба у Абрашевићу.
школа фолклора за децу
школа фолклора за одрасле
У оквиру Академије за народну игру Абрашевић, постоји и Школа фолклоре за одрасле, која је отворена за све оне који желе рекреативно да се баве народном игром, а нису играли у фолкорним ансамблима, као и оне који су се некада бавили фолклором, али нису укључени у рад секције ветерана при својим друштвима.
Школа за одрасле одрзжава пробе једном недељно у трајању од 60 минута, на којима се усвајају знања из области народне игре, али и елементи других врста игара.
  • Конкурс за пријем нових чланова. Просторије Абрашевића од 19:00 до 21:15
  • Конкурс за пријем нових чланова. Просторије Абрашевића од 19:00 до 21:15
  • Конкурс за пријем нових чланова. Просторије Абрашевића од 19:00 до 21:15
109-а сезона // најаве